Tuhansien vuosien ajan yrttejä on käytetty päänahan ravitsemiseen ja vahvojen, terveiden hiusten kasvun edistämiseen. Tässä olemme esittäneet joitakin parhaita valintoja, miksi ne toimivat ja miten niitä voidaan käyttää.

10 parasta yrttiä hiusten kasvuun

Aloe Vera

Aloe Vera -geelin säännöllinen käyttö auttaa säilyttämään hiusten pH-tasapainon. Se auttaa myös avaamaan päänahan tukkeutuneet huokoset ja lisäävät hiusten follikkelien kasvua.

Laventeli

Laventeli on yksi tunnetuista yrteistä, joka auttaa lisäämään hiusten kasvua ja vähentämään myös kaljuuntumista. Lavandula augustifolian öljy on voimakas anti-inflammatorinen, antimikrobinen ja antiseptinen. Laventeliöljy stimuloi verenkiertoa päänahassa, vahvistaa uusien hiuksien kasvua ja auttaa tasapainottamaan päänahan luonnollista öljyntuotantoa. Lisäbonuksena laventeliöljy on myös luonnollinen hyönteismyrkky, joka voi torjua sairauksia kantavia loisia, kuten kirppuja, punkkeja, hyttysiä ja päätäitä.

On tunnettua, että sillä on antibakteerisia ominaisuuksia, jotka auttavat rauhoittamaan sekä parantamaan päänahan ärsytystä ja infektioita ja ovat erittäin tehokkaita hoidettaessa kuivaa ja hilseilevää päänahkaa. Laventeli voi auttaa hoitamaan hiustenlähtöä anti-inflammatorisilla, antibakteerisilla ja antiseptisillä ominaisuuksilla, koska se on tehokas lääke moniin päänahan olosuhteisiin. Se toimii myös luonnollisen hyönteisten hylkivänä ja voi siten suojata hiuksia kirppuja ja päätäitä vastaan.Säännöllinen laventelihiusöljyn käyttö auttaa estämään hiustenlähtöä ja auttaa myös hiusten uudelleenkasvussa.

Hibiscus

Hibiscus on täynnä antioksidantteja ja vitamiineja, jotka auttavat parantamaan päänahan ja hiusten yleistä terveyttä. Se on myös erittäin tehokas hoito hilseelle, joka voi häiritä terveiden hiusten kasvua.

Ruusun terälehdet

Lisäämällä ruusun terälehtiä kiehuvaan veteen ja huuhtelemalla niitä voidaan käyttää hiusten elvyttämiseen ja uuden kasvun edistämiseen. Niitä voidaan käyttää myös hiusten kunnostamiseen, jolloin se on terveellinen. Ruusun terälehdillä on antiseptisiä ominaisuuksia ja siksi niitä käytetään päänahan ärsytysten hoitoon.

Ginseng

Suosittu kiinalainen yrtti on luonnollinen kasviperäinen valmiste monille terveysongelmille, kuten hiustenlähdölle. Ginseng on erittäin tehokas kaljuuntumisen hoidossa ja auttaa hiusten uudelleen kasvussa. Se auttaa hiusten ravitsemisessa ja myös hiusten lujuuden lisäämisessä. Se on yksi tärkeimmistä ainesosista, jotka löydät useimmista hiusshampoista.

Ginseng

Vihreä tee

Vihreä tee on erittäin suosittu luonnollinen yrtti, sillä sillä on monia terveyshyötyjä. Antioksidantteja sisältäviä hiustenlähtöjä ja hiuksia vahvistavaa pantenolia sisältävä yrtti on erittäin tehokas hoito kaljuuntumiselle ja vaurioituneille hiuksille.

Nokkonen

Nokkosella on hyvä maine hiusten korjaamisessa, sillä se stimuloi päänahkaa, parantaa verenkiertoa ja suojaa muita vaurioita ja rikkoutumista vastaan. Sitä voidaan ottaa pillereiden muodossa tai se voidaan jauhaa tahnaksi ja sekoittaa oliiviöljyn kanssa huuhtelun aikaansaamiseksi.

Rosmariini

Rosmariinia on käytetty satoja vuosia auttamaan hiustenlähtöä. On hienoa käyttää ohenevia hiuksia ja kaljuuntumista. Se toimii parhaiten hiusten kasvua varten, kun sitä käytetään oliiviöljyn kanssa. Yhdistä rosmariiniöljy sekoitettuna hieman oliiviöljyyn ja levitä se suoraan päänahkaan. Se ei ainoastaan ​​edistä hiusten kasvua, vaan myös auttaa estämään hiusten muuttumisen ennenaikaisesti harmaaksi. Se sopii erinomaisesti hiusten follikkelien ravitsemukseen, jota he tarvitsevat.

Piparminttu

Piparminttuöljy on myös ikääntynyt kasvirohdos, joka hoitaa hiustenlähtöä ja parantaa hiusten kasvua ihmisillä. Se auttaa parantamaan hiusten follikkelien kasvua ja siten edistämään hiusten kasvua. Se auttaa parantamaan päänahan verenkiertoa ja myös sitomaan hiusten juuret päänahan päälle. Piparminttu on sienilääke ja tulehdusta ehkäisevä yrtti, joka tunnetaan kutinaa ja tulehdusta vastaan. Sitä käytetään yleisesti öljyn muodossa, joka laimennetaan päänahalle ja hiuksille ja on tunnettu hiusten kasvun tehostin. Se lisää verenkiertoa maksimoimalla follikkelien ravinnon.

Moringa

Moringa sisältää tiosyanaattia, joka vahvistaa hiusten follikkelia ja estää hiusten putoamisen. Sitä käytetään luonnollisena hoitoaineena ja edistää uusien hiusten kasvua. Voit käyttää moringaa öljymuodossaan soveltamalla sitä suoraan hiuksiin tai voit tehdä teetä ulos moringa-jauheesta ja käyttää sitä hiusten huuhtelemiseen.