Kasvojenhoito on noussut yhdeksi tärkeimmäksi osaksi naisten hyvinvointia. Erilaisissa tutkimuksissa ollaan huomattu, että säännöllinen ja toimiva kasvojenhoitorutiini ylläpitää kaunista ihoa, jossa ei tule nopeasti ryppyjä eikä siitä ole esimerkiksi finnien osalta niin paljoa haittaa.

Yllättävää kyllä, kasvojenhoito ei ole pelkästään sitä, että muistaa pestä meikit ennen nukkumaanmenoa ja laittaa rasvaa aamuin illoin. Kaikki elämäntyyliin liittyvät toimet voivat vaikeuttaa heleän kasvojen ihon ylläpidossa. Jo pelkästään ruokavaliolla saa ihmeitä aikaan.Vaikka kasvojen kosteutus onkin erittäin tärkeää, kannattaa ruokavalioon kiinnittää huomiota. Kasvot monesti kertovat kehon tilan – olivat asiat sitten hyvin tai huonosti. Ruokavalio vaikuttaa suuresti, mutta myös esimerkiksi masennus ja muut mielenterveyteen liittyvät ongelmat voivat aiheuttaa kasvoissa muutoksia. Ruokavaliolla on mahdollista kuitenkin korjata isoimpia ongelmia. Ensisijaisesti kannattaa tiputtaa pois kaikkein rasvaisimmat ja suolaisimmat ruoat, sekä varmistaa, että juo päivän aikana tarpeeksi nesteitä. Kaikille ei pelkkä veden juominen riitä, vaan esimerkiksi yrttiteen juominen auttaa paremmin. Yrttien tulisi olla osa meidän jokapäiväistä ruokavaliota. Ne ovat luonnollisia mausteita, joilla jokaisella on omia hyötyjä. Yrttejä ei tarvitse pelkästään lisätä ruokavalioon, vaan niitä voi käyttää kasvojenhoidossa muullakin tavoin. Yrttien monikäyttöisyys saattaa yllättää.

Kotona tehdyt yrttivalmisteet

Yrttejä voi käyttää helposti kotona

Yrttejä voi käyttää hyväksi helposti kotikutoisesti. Kotona voi kasvattaa paljonkin erilaisia yrttejä ja kasveja, joista on helppo tehdä erilaisia kotitekoisia hoitoaineita. Kaikkein helpoin on aloittaa teestä. Piparminttutee on varmastikin yksi suosituimpia kotitekoisia teevalintoja juuri sen helppouden ja maun vuoksi. Monien yrttien vaikutukset eivät olekaan pelkästään sellaista, joka näkyy sillä, että tiettyjä yrttiseoksia vaikka laittaa kasvoille. Piparminttu on yksi niistä. Sisäinen hyvinvointi näkyy vahvasti myös kasvoissa ja mikäli olosi on muuten hyvä, myös kasvosi voivat silloin paremmin. Piparminttu voi esimerkiksi auttaa ihonhoidossa, vaikkakin hieman kaukaisesti. Suolan ja rasvaisen ruokavalion lisäksi sokeri aiheuttaa monilla iho-ongelmia. Piparminttu voi ratkaista kovan sokerihimon kahdella tavalla: haistelemalla piparminttua himo yleensä pienenee, sekä lisäksi piparminttutee voi olla juuri se sopiva juoma hillitsemään sitä himoa.Basilika on monikäyttöinen yrtti niin keittiössä kuin kylpyhuoneessakin. Basilika saattaa rauhoittaa aknea ja toimii omalla tavallaan puhdistavana aineena. Basilikaa saa tietysti erilaisissa valmisteissa, mutta sitä voi kasvattaa kotona ja yksinkertaisesti hajottaa sen pieniin osiin, jonka jälkeen sitä voi käyttää kasvoilla. Vaikka laventeli ei olekaan suorastaan yrtti, niin se luokitellaan monesti tähän samaan porukkaan. Sen rauhoittavat ominaisuudet toimivat myös pelkästään hajusteena, mutta sitä voi levittää myös kasvoille. Samat ominaisuudet toimivat myös kasvoille. Lisäksi esimerkiksi nokkonen on kasvina erinomainen lajike. Sitä ei saa tuoreena ja sellaisenaan asettaa kasvoille, mutta toimii varsin samalla tavalla sisäisenä hoitajana, kuin esimerkiksi piparminttu. Nokkonen on myös ruoanlaitossa käytettävä kasvi.

yrtit herkälle iholle

Ihonhoidossa on tärkeä muistaa se, että kokeilee ensin pienelle ihon alueelle, miten oma iho reagoi jokaiseen aineeseen. Koskaan ei voi tietää etukäteen, että jos jokin tietty yrtti tai kasvi, jota ei aikaisemmin ole käyttänyt, saattaisikin aiheuttaa allergisen reaktion. Kasvojen iho on todella herkkä, joten siitä tulee pitää huolta. Ei siis kannata rynniä heti kauppaan ostamaan kaikkia yrttejä, vaan ensin miettii sitä, mitä oikeastaan tarvitsee ja mitä kaikkea sillä yrtillä voi tehdä. Jos ensimmäisen 24 tunnin aikana ei tule oireita, ei todennäköisesti tulekaan mitään. Kasvot voivat kuitenkin yllättäenkin reagoida asioihin eri tavalla, joten varovaisuus kunniaan kaikessa, mitä tekee. Samalla tavalla kannattaa kokeilla ihonhoitotuotteitakin, eikä automaattisesti aina ostaa sitä samaa – jokin toinen saattaa toimia paremmin kuin toinen.